Sledi nam :

Kako izbrati pravo velikost za svojo motoristično opremo?


Izbira prave velikosti za vašo motoristično opremo

Izbira prave motoristične opreme ni vedno enostavna, a ko dodamo še faktor velikosti, se lahko včasih zmedemo... Čelada, motoristična jakna, škornji, rokavice itd. : izbira prave velikosti vpliva na udobje, zaščito, ki jo nudi oprema in seveda na stil. Bodite prepričani, med videzom krompirjeve vreče in prevročim slogom sušilnega stroja obstaja srečen medij, ki ga ni tako zapleteno najti, če upoštevate naše nasvete.

Motoristična čelada: Brez skrbipoletje

Izbira prave velikosti čelade včasih vključuje rahlo nelagodje premier nekaj kilometrov
Nova čelada bo morda nudila nekoliko tesno oporo v prvih nekaj kilometrih

Izbira prave velikosti čelade je tako vprašanje udobja kot varnosti. Teme torej ne bi smeli jemati zlahka. Premajhna čelada vam bo lobanjo stisnila do neudobja, prevelika pa ne bo tako učinkovito odigrala svoje zaščitne vloge, ko je to potrebno.

Če želite vedeti, ali vam čelada ustreza, jo ob prejemu preverite, da ne plava. Med penami in ličnicami bi lahko zdrsnili le z dvema prstoma. Občutek stiskanja v licih ni problem, saj veste, da se bodo pene z uporabo usedle. Če je čelada premajhna, se hitro pojavi nelagodje, pogosto okoli glave.

Različne mere, uporabljene v tem priročniku. Prihranili vam bomo velikost!

Izbira prave velikosti za motoristično čelado

Brez skrbi, operacija je izjemno preprosta: vzemite merilni trak (ali vrvico, ki jo boste nato izmerili) in izmerite svoj lobanjski obseg – torej obseg glave – 2,5 cm nad obrvmi. Oglejte si korespondenčno tabelo za posamezne blagovne znamke, ki je na voljo na vsakem listu izdelka. To je to, v rokah imate ključe za izbiro prave velikosti čelade!

Velikosti motorističnih čelad ohranjajo določeno homogenost med znamkami:

Skupna ujemanja velikosti motorističnih čelad glede na obseg glave

Univerzalna velikostXSSMLXL2XL
Obseg glave (v cm)53-5455-5657-5859-6061-6263-64
Vendar se lahko vrednosti v nekaterih primerih razlikujejo.

Težava s čeladami je, da imajo proizvajalci včasih svoje posebnosti glede morfologije lobanje. Reči, da nimamo glave za /tukaj postavite blagovno znamko po vaši izbiri/ je zdaj nekoliko žaljivo, se zgodi, da v čeladi, izbrani v njeni običajni velikosti, ne najdemo pričakovanega udobja. Če se to kdaj zgodi, ne pozabite, da je vračilo pri Motoblouz brezplačno; zato morate le naročiti drugo velikost ali konkurenčno čelado kot zamenjavo!

Motoristična jakna: Nosite jo oprijeto

Motoristična jakna za kolesarja, ki vozi Triumph
Prilega se motoristična jakna ustrezne velikosti

To vidimo pri kupcih, ki nas obiščejo v naših trgovinah: motoristi spontano izberejo nekoliko ohlapno jakno. Tako si predstavljamo, da pridobimo udobje s tem, da smo bolj svobodni pri gibanju. Slab refleks.

Resnično je bolje izbrati precej oprijet suknjič. Prvič, kar zadeva stil, ni fotografije. Predvsem pa bo proti vsem pričakovanjem v statiki oprijeta jakna udobnejša. Preprečil bo, da bi ga ujel veter in plapolal, ne da bi vam preprečil, da bi spodaj oblekli pulover, ko se ohladi. Padalski jopič? Slaba ideja !

Pustolovska jakna, ki jo nosi trail pilot na Ténéréju
Najbolj tehnične jakne, namenjene potovanjem, pomnožijo prilagoditve

Izbira prave velikosti za motoristično jakno

Mera prsi, kjer je najširša, ostaja standardna mera za izbiro prave velikosti jakne. Kljub temu boste za razliko od čelad našli več informacij o posebnostih izdelkov vsake blagovne znamke na naših listih izdelkov za jakne. Oglejte si povezavo "Vodnik po velikosti". Na primer, pri Dexter so določeni obseg pasu, hrbet ali dolžina rokavov, kar vam resnično pomaga pri izbiri.

Motoristične hlače: Prava dolžina za noge…

Dolžina nog, pomembno merilo pri izbiri velikosti vaših motorističnih hlač
Vaše motoristične hlače so morda nekoliko predolge, ko stojite

Kakor koli bi spontano za motoristične hlače izbrali prevelike jakne, bi hiteli po prekratkih! Ta paradoks je razložljiv, ker hlače pogosto preizkušamo v stoječem položaju in v tem kontekstu so lahko hlače motorističnih hlač dolge, zelo dolge ...

Naj vas ne zavede: ob prevzemu oblecite hlače in se statično povzpnite na motor. Ko sedite, morajo biti zaščitne školjke precej pred koleni in boki. Prav tako boste lahko videli dejansko dolžino hlačnic.

motoristične noge nameščene na svojem motorju, oblečena v motoristične hlače očitno premajhne
Preizkusite svoje hlače neposredno na motociklu, da preverite velikost v sedečem položaju

Izbira prave velikosti motorističnih hlač

"Prava dolžina nog je, ko se stopala dotikajo tal." Ni narobe, toda za motoristične hlače je referenčna meritev bolj obseg pasu in/ali obseg bokov. Dolžina notranjega šiva, če jo navedejo proizvajalci, se bo vseeno izkazala za zelo uporabno. Pogled na »Vodnik po velikosti« na posameznem listu izdelkov bo prav tako koristen za poznavanje posebnosti vsake znamke.

Motoristična obleka: občutljiva alkimija

Motorist, oblečen v motoristično trenirko, sedi na svojem stroju
Dovolj oprijeta, a tudi dovolj prilagodljiva motoristična obleka!

Motoristična usnjena obleka ostaja oprema, katere velikost ostaja najtežje izbrati. Ravnovesja med zadostnim obsegom gibanja in dovolj prileganjem, da školjke ostanejo na mestu, ni vedno lahko najti v premier poskusu. Na srečo proizvajalci na splošno navedejo veliko dimenzij v »Vodniku po velikosti« svojih listov izdelkov.

Ni čudno, da je neudobno hoditi ali stati. Tudi tukaj ob prejemu preizkusite svojo kombinacijo tako, da zavzamete položaj na motociklu. Idealno je, da si spodaj nadenete zaščito za hrbet in prsni koš, če je potrebno. Morali bi se počutiti udobno, brez lebdenja v notranjosti. Ne pozabite, da bo še vedno potrebnih nekaj sej na stezi ali nekaj voženj po cesti, da se ga »vlomi«, se pravi, da se prilagodi vašim meram in gibom. Oglejte si naše vodič za nakup trenirke za več podrobnosti!

Motorist v položaju na svojem stroju, rešitev za izbiro prave velikosti obleke
Preizkusite obleko v položaju na motociklu

Izbira prave velikosti motoristične obleke

Za velikost motorističnega kombinezona bosta osnova izmerili obseg prsnega koša na najširši strani (kot pri jakni) in obseg bokov (kot pri hlačah). Nato izboljšajte svojo izbiro velikosti tako, da preverite dodatne mere, ki jih je določil proizvajalec: dolžina notranjega šiva, dolžina roke itd.

Motoristične rokavice: Na prstu in očesu

Motorist, ki kaže dlan svojih motorističnih rokavic
Izbira prave velikosti za vaše motoristične rokavice

Dolžina prstov je merilo številka 1 za izbiro para rokavic, ki vam ustreza. Nekaj ​​milimetrov širine je bistvenega pomena, da konice vaših prstov niso pod pritiskom, ko stiskate ročaje vašega motocikla. Ta konfiguracija na koncu prekine cirkulacijo do konic prstov, kar je neprijetno, zlasti ko je hladno.

Velikosti motorističnih rokavic so razmeroma standardne od ene znamke do druge, tako da lahko tukaj delimo splošno tabelo:

Pogoste korespondence velikosti moških motorističnih rokavic

Univerzalna velikostXSSMLXL2XL3XL/XYL4XL/XZL
Velikost ZDA7.588.599.51010.511
Obseg roke v cm1920,321,622,924,225,426,727,9

Skupna ujemanja velikosti ženskih motorističnih rokavic

Univerzalna velikostSMLXL
Velikost ZDA77,588,5
Obseg roke v cm17,81920,321,6
Vendar se lahko vrednosti v nekaterih primerih razlikujejo.

Nasprotno pa bodo preširoke motoristične rokavice predstavljale težavo tudi zaradi nastajanja nadležnih gub na strani dlani. Tablete z zategovanjem ročaja so na koncu zelo boleče. In če jih ne držimo pravilno, ne morejo zagotoviti zadostne zaščite ali v primeru sklede celo odpadejo...

Posnetek zaslona lista izdelkov Motoblouz z označeno povezavo do vodnika po velikosti
Povezava do vodnika po velikosti!

Izbira prave velikosti za motoristične rokavice

Za motoristične rokavice je uporabna mera obseg roke. Pojdite okoli roke s šiviljskim trakom, ki poteka na dnu mezinca in v vdolbini med palcem in roko. Upoštevajte to dimenzijo in si oglejte ustrezno tabelo v »Vodniku po velikosti« za motoristične rokavice, ki vas zanimajo, da izberete pravo velikost.

Motoristični škornji: Vozite na desni nogi

Izbira prave velikosti motorističnih škornjev
Z velikostjo motorističnih škornjev ni nobene skrivnosti!

Škornji so verjetno najlažja kategorija opreme, med katero lahko izbirate. Vendar ne pozabite paziti na možnosti prilagajanja obsega meč, če ste s tega vidika močan tip. Elastični vložek ali trakovi za prilagajanje ježka bi se lahko izkazali za koristne v smislu udobja.

Izbira prave velikosti za vaše motoristične škornje

Pri škornjih torej nič posebnega: v večini primerov boste morali le izbrati velikost, ki vam ustreza. Škornji nekaterih proizvajalcev se običajno prilegajo malo majhnim, drugim malo velikim. Podrobnosti o tej temi boste našli v ocenah strank.

Ocene strank, dobrodošla pomoč!

Zaupajte izkušnjam drugih motoristov!

Vsaka znamka opreme, vsak izdelek ima lahko svoje posebnosti glede velikosti. Tukaj vam lahko ocene strank resno pomagajo. Na Motoblouz skoraj vsak izdelek pridobi povratne informacije vseh, ki so ga kupili pred vami. Ko je rezanje netipično, ste lahko prepričani, da ne boste premier , ki ga boste doživeli. Vzemite si čas in preberite te ocene. Ne pozabite preveriti tudi mnenj o barvnih različicah (na primer drugi modeli iste čelade), da obogatite svoj vzorec.

Delite ta članek z drugimi

Loic

Urednik in tester za Motoblouz sem brezpogojni ljubitelj cest z ovinki. Zame je motocikel tako sredstvo za pobeg kot tudi prevozno sredstvo.

Brez komentarja

Dodajte svojega