Sledi nam :

Čelada HJC RPHA 12, testirana in potrjena s strani Morgane, stranke Motoblouz


Test čelade HJC RPHA 12 s strani Morgane, stranke Motoblouz .

HJC nadaljuje svoj zagon: čelada HJC RPHA 12 vzame najboljše iz RPHA 11 in vključuje nekatere izboljšave za zagotavljanje vedno bolj optimizirane zmogljivosti. Prejel sem to novo hJC čelada ravno pravi čas, da se udeležim endura 2024. Prva 160 km dolga vožnja skozi Côte d'Opale z precej muhastim vremenom, med katero sem opazil več sprememb na tem novem vrhunskem športnem integralu.

Kar zadeva varnost: nekaj novega

1350g za velikost XS

Prva novost, obvezna za to čelado, je certificiranje po standardu ECE 2206, najzahtevnejši predpis doslej.

Vsebuje lupino PIM EVO z novimi ojačitvenimi materiali, izdelanimi iz karbona, aramida in naravnih vlaken. Ti materiali izboljšajo odpornost na udarce... Pazite, da ne " udari po glavi » kot pravijo v ch'nord.

Zaradi te nove funkcije lahko opazimo nekaj dodatnih gramov v primerjavi s prejšnjo različico. THE čelada HJC RPHA 12 kljub temu ostaja popolnoma uravnotežen z občutkom lahkotnosti.

Estetika: nekaj je za vse okuse in barve

Da bi zadovoljili lepo število motoristov, je ta čelada HJC na voljo v najrazličnejših grafikah. Zlasti v 4 začetnih možnostih: Ottin, Lawin, Spasso in Enoth. Za oboževalce našega champion Quartararo je tu še QUARTARARO REPLIKA. Tu so tudi tisti iz Marvelovega vesolja ter novo sodelovanje z Netflixom in slušalkami Igra Lignji

Aerodinamika: preprosto IZJEMNA!

Obliko čelade so proučevali v vetrovniku

Ker sem jo preizkusil v sunkih +80 km/h in pri visokih hitrostih, vam lahko zagotovim, da je ena od velikih prednosti te čelade njena aerodinamičnost. Kaže izjemno stabilnost! Spojler je večji kot pri prejšnji različici.

Nič več bolečin v vratu, med športno vožnjo ne čutim nobenega odpora. Oblika čelade je bila preučena v vetrovniku, da bi zagotovili visoko aerodinamično zmogljivost.

Vidljivost: popolna je

Novi vizir tega čelada HJC RPHA 12 je veliko večji od prejšnje generacije. Zdi se mi, da je popoln vizir za vožnjo po cesti in stezi, saj ponuja širok vidni kot. Tudi z glavo v krmilu, na športnem kolesu, ne najdem nelagodja zaradi odrezanega vida v višini čela, ki ga srečam že pri drugih čeladah.

Vendar novega mehanizma vizirja sprva ni enostavno uporabljati z rokavicami. Pravzaprav potrebuje čas za prilagajanje. Čelada je opremljena z brezbarvnim 2D zaslonom, visoko zmogljivim Pinlock filmom proti rosenju in drugim zaslonom v temnem dimnem odtenku za maksimalno udobje glede na vremenske razmere.

Prezračevanje: dihamo dobro

Ena od odličnih novih funkcij čelada HJC RPHA 12 je prezračevalni sistem. Zelo učinkovit in prijeten za rokovanje. Njegov sprednji dovod zraka je bil povečan v primerjavi z RPHA 11, da se zagotovi maksimalno sušenje. Zahvaljujoč stranskim prezračevanjem je pretok zraka učinkovito odpravljen, kar zmanjša hrup vetra. 

Zvočna izolacija: majhna slabost

Kljub spremembam na čeladi je treba še izboljšati zvočno izolacijo. Še vedno vas opozarjam, da to ni prednostna naloga te serije slušalk. Osebno mi za kratke izlete ne predstavlja problema. Za dolga potovanja pa je bolje uporabiti čepke za ušesa, če ste občutljivi na hrup.

Udobje: čelada HJC RPHA 12 je vrhunska!

Sistem dvojne D zanke in komplet za nujne primere

Njegova notranja podloga je izdelana iz napredne antibakterijske tkanine, ki odvaja vlago in se hitro suši. Zelo dobrodošla prednost v vročini tega poletja. Je popolnoma snemljiv in pralen za enostavno vzdrževanje. Za uporabnike očal prisotnost utorov omogoča njihovo vstavljanje, nov prezračevalni sistem pa odpravlja rosenje očal.

Čelada HJC RPHA 12 je končno opremljena s trakom za brado s sistemom zapenjanja dvojnega D, najvarnejšim od vseh sistemov zaklepanja čelade in edinim dovoljenim na stezi. Zahvaljujoč kompletu za nujne primere lahko službe za nujno pomoč v primeru nesreče preprosto odstranijo njegove ličnice.

Oglejte si list izdelka

Kakovost / končna obdelava 4.4
Udobje4.3
Prezračevanje 4.8
Vidno polje5
Utež4.2

Moje mnenje: zelo vsestranska motoristična čelada, ki meji na popolnost!

Čelada HJC RPHA 12 je nedvomno ena najboljših športnih celoobraznih čelad, ki jih lahko kupite v letu 2024, saj vam omogoča vsakodnevno uporabo in tudi na dirkališču. 
4.6

Delite ta članek z drugimi

Morgane Verlet

Motorist sem že 6 let, vendar sem strasten nad tem že od malega, zato je motociklizem zame hobi, ki ga izvajam predvsem na cesti, pa tudi na dirkališčih in terenu. Zasvojen s hitrostjo in drugimi občutki, ki jih ponuja motociklizem, pa tudi s čudovitimi pokrajinami Opalske obale, kjer sem se nekoč vozil s svojim YZF R6 letnik 2005.

Brez komentarja

Dodajte svojega